Energielabelplicht

Voor de meeste zakelijke gebouwen kunt u het aankomend jaar al te maken krijgen met de Energielabelplicht. Met dit energielabel wordt duidelijk gemaakt hoe energie(on)zuinig een gebouw is. De energieprestatie van een gebouw moet worden vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. Een energielabel voor zakelijke gebouwen mag uitsluitend worden vastgesteld door een speciaal gecertificeerde specialist. Deze zal op uw locatie(s) de energieprestatie van uw gebouw(en) vaststellen. Indien gewenst, kan er worden aangeven met welke energiebesparende maatregelen er een beter energielabel kan worden behaald.

Let op! Vanaf 1 januari 2023 dienen alle kantoren minimaal een energielabel C te hebben. Als deze niet aanwezig is kan er een dwangsom van maximaal € 20.250 worden opgelegd. Ook kan de overheid het pand sluiten.

Wilt u weten welke verplichtingen er voor uw organisatie gelden of wilt u een energielabel aanvragen? Wij helpen u graag! Als u vrijblijvend meer informatie wenst, dan kunt u een e-mail zenden naar info@energiebesparingsplicht.nl of door te bellen met 074-2504552.Don`t copy text!