Energiebesparingsplicht

Welke Erkende Maatregelenlijst (EML) geldt voor uw onderneming?

Erkende Maatregelenlijst (EML)

De overheid heeft het bedrijfsleven opgedeeld in 19 verschillende sectoren. Een bedrijf met koelcellen moet andere Erkende Maatregelen (EML) uitvoeren dan onderwijsinstellingen. Uitgangspunt van alle maatregelen is dat het energieverbruik wordt verlaagd. Hierbij richt een deel van de maatregelen zich op de isolatie van gebouwen. De nadruk ligt op het isoleren van muren, wanden, deuren en ramen. Daarnaast gaat het om aanpassingen aan bijvoorbeeld machines, bedrijfsprocessen en installaties voor koelen/verhitten.

⚠ Let op!  De aanleg van warmtepompen, windmolens en zonnepanelen gelden NIET als energiebesparende maatregel.

Welke Erkende Maatregelen (EML)?

Alle Erkende Maatregelen (EML) hebben een terugverdientijd van maximaal 5 jaar. Om te kunnen bepalen welke Erkende Maatregelen voor uw bedrijf gelden is een Energierapport nodig. U kunt het Energierapport laten maken door een gespecialiseerde inspecteur. Samen met de inspecteur worden de energie verbruikende installaties in kaart gebracht. De inspecteur weet welke Erkende Maatregelen (EML) moeten worden uitgevoerd maar ook welke uitzonderingen en vrijstellingen er zijn. Het inhuren van een gespecialiseerde inspecteur is niet verplicht. Bedrijven met genoeg (technische) kennis over de Energiebesparingsplicht en de Erkende Maatregelenlijst (EML) kunnen zelf de aangifte doen.

 

Is er niet voldoende kennis in huis, vul dan de Quick Scan op deze website in. Eén van onze specialisten neemt dan contact met u op.

 

Controleer met onze Quick Scan welke verplichtingen er voor uw onderneming gelden!

Quick Scan: Controleer welke verplichtingen er voor uw onderneming gelden.

Wij hebben alle bestaande informatie rondom de nieuwe wetten en regels voor u verzameld en gefilterd. Na het invullen van de Quick Scan ontvangt u van ons een uniek handboek waarin aangegeven wordt welke Erkende Maatregelen (EML) voor uw onderneming gelden en welke stappen u concreet dient te ondernemen. Voldoet uw bedrijf per 1 juli 2019 niet aan de informatieplicht? Dan kan het bevoegd gezag u een dwangsom opleggen.

Vul de Quick Scan in en krijg antwoord op de volgende vragen:
• Welke verplichtingen gelden er voor ons bedrijf?
• Welke Erkende Maatregelen (EML) moeten we nemen?
• Welke acties moeten we uitvoeren om op tijd aan onze verplichtingen te voldoen?

Laatste-nieuws Energiebesparingsplicht

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
rondom de energiebesparingsplicht.

Energiebesparingsplicht Over Ons

Om ondernemend Nederland te kunnen ontzorgen is het kenniscentrum gestart.

Contact Energiebesparingsplicht

Heeft aanvullende vragen of wilt u geholpen worden? Neem dan contact met ons op.

Don`t copy text!